dimecres, 16 de gener del 2013

UN ANY NOU PLE DE BONS DESITJOS

El més de desembre a l'escola, és el mes en el que es preparen tot un seguit d'activiats relacionades amb el Nadal, una celebració pròpia de moltes cultures, però no de totes. A la meua classe hi ha xiquets i xiquetes de nou nacionalitats diferents on el Nadal esdevé per a alguns d'ells una festa que no és pròpia de la seua cultura.
Les companyes de nivell i jo, decidirem donar-li un enfocament "intercultural", on tots i totes tinguerem cabuda. Així, en assemblea els xiquets i xiquetes de cinc anys hem parlat del Nadal; uns els han explicat als altres les coses que fan a casa quan arriba el Nadal: dinar i sopar en família i amb amics, celebrar la festa de Cap d'Any, ecriure una carta als Reis o al Pare Noel, cantar nadales.... Altres han explicat que a casa no celebren aquesta festa, però sí altres com ara La Festa del Corder on també ens reuneixen en família i amb amics, canten i ballen cançons, reben regals....
Finalment, entre tots i totes, hem arribat a la conclusió de que si hi ha una cosa comú en totes les nostres celebracions és que tot el món està feliç i content i es proposa i desitja moltes coses bones.
L'any s'acabarà i els xiquets i xiquetes de cinc anys han pensat tot un seguit de desitjos carregats d'alegria, amor, respecte, igualtat i sobre tot sentit comú.

L'últim dia d'escola mostrarem els nostres desitjos a les nostres famílies i també cantarem un trosset de la nadala "És un Desig"de Josep Thió que vam aprendre.
Estic segura que el món seria molt millor si tots ells es compliren.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada