dimecres, 17 de juliol del 2013

GUANYEM EL PREMI SAMBORI COMARCAL AMB EL NOSTRE CONTE: SENTIMENTO

El curs passat ens va resultar molt enriquidor i profitós presentar-se al Premi Sambori amb el conte Cavall Volador. Així presentarem als xiquets i xiquetes una proposta interessant, motivadora i atractiva, on el valencià apareixia com un element més d’aquest “fer coses interessants”.

Com no podia ser d’una altra forma, el nostre amic Sentimento ha estat el protagonista de la nostra sentimental història. És una titella de cartró que tenim a la classe i que forma part de la vida de l’aula, degut a que enguany el projecte que desenvolupem al cicle d’infantil gira al voltant dels sentiments.

Als xiquets i xiquetes els va encantar la idea de tornar a fer un conte en valencià. La motivació i l’interès estaven presents així que, tots junts en assemblea, començarem a crear la nostra història; fent hipòtesi, plantejant-les, corregint-les i construint sense adonar-se’n el conte en valencià. 
Ens convertirem en escriptors i escrivírem la història. Entre tots decidírem fer-ho per parelles, cadascuna seria l’encarregada d’escriure un fragment del conte, per tant seria molt important treballar en equip, ajudant-se. Sols així aconseguiríem un bon treball final per a tot el grup.

Amb la mateixa idea ens convertirem en artistes per fer la il•lustració del conte. Aquesta vegada es va tractar d’una il•lustració basada en la fotografia d’un escenari muntat i elaborat prèviament pels xiquets i xiquetes. Després de decidir que calia elaborar i què materials anàvem a emprar, ens dividirem per equips i cadascun va ser l’encarregat de fer una part de l’escenari: el terra, el sol, l’arbre, les estreles i boletes màgiques, el cartell de la festa, els amics de Sentimento... 




I amb el treball acabat, ens sentim orgullosos i satisfets i sols tenim ganes d’anar de classe en classe contant el Conte de Sentimento a tots els xiquets i xiquetes de l’escola en valencià.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada